Terug naar Actueel

Maandag 15 juni 2015

Team Diabetes Centraal met patiënten in actie tijdens JDRF Walk

Op zaterdag 13 juni vond de jaarlijks terugkerende JDRF Walk plaats bij Slot Zeist. Dit is een sponsorevenement dat zich inzet voor een wereld zonder type 1 diabetes en waar een symbolische wandeling van zo'n 4 kilometer centraal staat. Deelnemers hebben hiervoor vooraf sponsorgeld ingezameld. Zo ook het team van Diabetes Centraal.

Van type 1 naar type geen

Medewerkers van Diabetes Centraal liepen samen met een aantal van hun patiënten de JDRF Walk. "Een bijzondere belevenis", vertelt Lucia Overbeek, diabetesverpleegkundige van Diabetes Centraal.

Er zijn al grote stappen gezet op het gebied van onderzoek naar de genezing van diabetes type 1. Maar er is veel geld nodig om ook daadwerkelijk die wereld zonder diabetes type 1 te realiseren. Diabetes Centraal is er trots op dat ook zij hieraan iets heeft kunnen bijdragen. "Maar wat misschien nog wel het meest bijzonder was aan deze dag", geeft Lucia aan, "is dat we dit samen met onze patiënten hebben gedaan. Om samen letterlijk die stappen te zetten 'van type 1 naar type geen' (het motto van de JDRF Walk), dat schept een speciale band."

Geslaagd evenement

Met de sponsorloop is dit jaar een recordbedrag van meer dan 132.500 euro opgehaald. Daarnaast hebben diabetespatiënten met hun familie en vrienden een heel gezellige dag beleefd. Er was van alles georganiseerd, zoals het Guiness World Record 'De meeste personen die gelijktijdig hun bloedglucose meten' en sportclinics van topsporters. Ook was er een food market, sport en spel en live muziek, onder andere van Wesley Steenbergen op saxofoon. Hij heeft al sinds zijn derde jaar type 1 diabetes en is bij Diabetes Centraal onder behandeling.

Meer informatie over de JDRF Walk vind je hier.